Чт. 21 Листопадаа 2024

Червоні груші не бояться морозу: особливості нового сорту

Новий сорт груш – “Alessia” – презентували в Україні фахівці з Німеччини. Вивели новий тип фруктів у Баварському центрі помології й плодової селекції. Груші цього сорту мають червоне забарвлення. Утім, коли “Alessia” червона, це означає, що вона “зелена”. Справді стиглі плоди мають коричнювате забарвлення, пише SEEDS.

Груші нового сорту достатньо морозостійкі. Їхній цвіт не страждає від весняних заморозків. Навіть молоді дерева “Alessia” дають непоганий врожай. Плоди достатньо великі і мають привабливий товарний вигляд. А сам незвичний колір груші є її родзинкою.

Українським садівникам новий сорт презентували під час Всеукраїнського практичного форуму «Інтенсивний сад», пише AgroTimes. Розповів про особливості “Alessia” Міхаель Ноймюллер, директор Баварського центру помології й плодової селекції.

“Особливість груш сорту Alessia – червоний відтінок. Урожайність плодів становить 90%, що відповідає європейським стандартам. Вони дозрівають пізно або дуже пізно, зокрема, через три тижні після сорту «Conference». Також плоди добре зберігаються: у продаж надходять зазвичай з середини листопада. Важливо, що грушу не можна їсти одразу після того, як зірвали з дерева, й червоний колір ще не є ознакою дозрівання. Її треба зберігати 4 тижні в холодному сховищі й тоді вона набуває коричневого відтінку, повністю дозріває та розкриває свій смак”, – зазначив директор німецького селекційного центру.

Груші української селекції також можуть стати справжнім подарунком для садівника. Наприклад, минулої осені садівник Леонід Кравчук з села Холонів на Волині виростив груші сорту Крупноплідна, з плодами понад 300 грамів. А три фрукти взагалі важили 1065 грамів.


Залишити коментар