Рецепт справжнього омлету від Євгена Клопотенка
Проста і легка страва, приготування якої під силу навіть дитині. Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептом омлету. Він не містить молока, а щоб його смак був неперевершеним слід врахувати кілька секретів від експерта.
Про це йдеться на сайті “Клопотенко”.
Яйця. Скільки яєць брати для омлету? Якщо готуєте на одну порцію, то досить 2 штук. Яйця не можна збивати до піни, тому найкраще використовувати просто виделку. Важливо, щоб суміш із яєць просто стала однорідною.
Добавки. Безумовно, омлет – страва, із якою можна експериментувати, додаючи овочі, м’ясо, зелень і навіть морепродукти з рибою. Але, якщо ви готуєте класичний омлет, то в складі повинні бути тільки яйця, вершкове масло, олія та трохи солі. Усе!
Вода, молоко й сметана? Ці інгредієнти, звичайно, можна додати в омлет, але, повірте мені, для класичного омлету просто потрібні яйця, які не варто нічим розбавляти.
Гаряча пательня. Ось і дійшла справа до двох секретів, про які я вище говорив. Один із секретів ідеального омлету в гарячій пательні. Вона не повинна бути розпеченою, а саме гарячою. Якщо хочете побачити різницю, приготуйте омлет і на розпеченій пательні, і на гарячій.
Мікс олії та масла. Для ідеального омлету потрібен мікс із вершкового масла й соняшникової олії. Тільки за таких умов виходить ніжний омлет. І це другий секрет цієї страви.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 20 г вершкового масла;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- сіль до смаку;
- кілька гілочок кропу або петрушки.
Візьміть 2 яйця, розбийте в глибоку миску та змішайте їх віничком або виделкою, але так, щоб не було піни.
Пательню розігрійте на невеликому вогні. Важливий момент: вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.
На гарячу пательню викладіть 20 г вершкового масла й налийте 2 ст. л. соняшникової олії. Як тільки вершкове масло й соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця. Посоліть до смаку.
Омлет смажте пару хвилин при закритій кришці, після його можна перевернути і підсмажити 30 секунд із іншого боку. Посипте омлет зеленню до смаку.
Залишити коментар