Пт. 15 Листопадаа 2024

Корисні властивості червоного вина, про які ви й не здогадувалися

Незважаючи на те, що червоне вино є алкогольним напоєм, воно дуже корисне для здоров’я, якщо вживати його в невеликій кількості.

Воно допомагає захищати організм від інфекцій і боротися з ними, запобігає виникненню хронічних захворювань і багато іншого, інформує Ukr.Media.

Боротьба з інфекціями

Червоне вино вважають відмінними джерелом антиоксидантів, які сприяють більш ефективній боротьбі організму з інфекційними захворюваннями.

Зниження кількості поганого холестерину

Червоне вино може звільняти тіло від поганого холестерину, з-за якого часто трапляються серцеві напади. Щоб захистити серце і судини, необхідно в помірній кількості пити червоне вино, оскільки воно забезпечує вільний прохід крові по артеріях.

Підтримка серця

Цей напій є справжнім протитромбозним засобом. До його складу входять поліфеноли – вид антиоксидантів, які підтримують гнучкість судин, що вкрай важливо для зменшення ризику виникнення тромбу.

Запобігання виникненню цукрового діабету

Червоне вино стимулює виробництво не тільки інсуліну, але і особливого білка, який покликаний стабілізувати рівень глюкози в крові.

Поліпшення здатності запам’ятовувати інформацію

У червоному вині міститься ресвератрол – речовина, яка допомагає головному мозку працювати максимально ефективно. Крім того, він сприяє поліпшенню пам’яті, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і ряду неврологічних розладів.

Зниження ваги

Завдяки ресвератролу утворюється з’єднання пікеатаннолу, яке зменшує ріст жирових клітин, таким чином, людині буде легше скинути зайві кілограми.

Запобігання онкологічних захворювань

Антиоксиданти, що входять до складу вина, допомагають очищати організм від вільних радикалів, які сприяють розвитку злоякісних новоутворень. Особливо червоне вино корисне для запобігання раку грудей.


Залишити коментар