Чт. 28 Березня 2024

В Україні продовжують зростати ціни на торішню капусту

Ціни на торішню білоголову капусту в Україні продовжують впевнено зростати. Головним фактором подорожчання, за словами гравців ринку, виступає сезонне виснаження запасів цієї продукції на тлі досить високого попиту. Про це повідомляє fruit-inform, пише agronews.ua.

З огляду на стрімке зниження запасів білоголової капусти в господарствах, українські виробники почали стримувати продаж якісної продукції, що в свою чергу призвело до чергового подорожчання в даному сегменті.

В результаті, на сьогоднішній день продаж білоголової капусти врожаю 2020 року здійснюється в межах 6−10 грн/кг (0,22−0,36 $/кг), що в середньому на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Поточні ціни на білоголову капусту в Україні вже в середньому в 3 рази вище, ніж в аналогічний минулорічний період, коли ціни на дану продукцію варіювалися в межах 2−3,5 грн/кг (0,07−0,13 $/кг). При цьому ключові гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на торішню білоголову капусту можуть вирости ще більше», — підкреслили аналітики.


Залишити коментар