В Україні виготовляють крафтовий індичий хамон та бастурму з курки
Про це розповів власник зеленої садиби «Дім мандрівника», експерт з розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін, повідомляє Укрінформ.
«Ми виготовляємо крафтові “мініхамон індичий по-бакотськи” та “бастурму курячу”. Їх приправляємо сумішшю місцевих бакотських трав, до якої входять м’ята, меліса, материнка, чебрець, чорнобривці, шавлія, лаванда, кріп і фенхель», – сказав Толстіхін.
За словами власника зеленої садиби «Дім мандрівника», для приготування мініхамону свіжі індичі гомілки витримують у солі впродовж 1-2 діб, потім на кілька годин заливають водою, а далі додають до них суміш приправ і трави. Гомілку висушують 2 тижні, й після цього індичий мініхамон готовий до вживання.
Також експерт зауважив, що у садибі також виготовляють овочеві екочипси з червоного буряка та моркви, до яких додають приправу з бакотських трав.
Окрім того, у сезон фруктів там готуються запустити виробництво пастили та планують виготовляти і крафтові напої.
Залишити коментар