Українці на карантині змінили структуру харчування
За перші 9 місяців 2020 року структура споживання продуктів харчування в українських домогосподарствах дещо змінилась у порівнянні з попереднім роком. Так, українці стали їсти менше фруктів та картоплі, та стали частіше вживати м’ясо. Про свідчать дані Держстату, пише agronews.ua.
Споживання яєць не змінилось рік до року, показник залишився в середньому на рівні 20 штук на людину. Українці також стали їсти менше риби: замість 1,4 кг у 2019 році, середній показник споживання за 9 місяців 2020 року становить 1,3 кг.
За даними Держстату, на 100 г зменшилось середнє вживання цукру – тепер 2,5 кг на місяць. Суттєві зміни торкнулись споживання картоплі. Так, показник знизився з 6,2 кг до 5,9 кг на місяць. Крім того, споживання овочів знизилось з 9,3 кг до 9,2 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду – з 3,8 кг до 3,5 кг. Споживання хліба і хлібопродуктів скоротилося з 8,1 кг до 8 кг у місяць на людину.
Залишити коментар