В Японії за $ 10 тисяч продали півкіло черешні
Лот був складений з кількох десятків добірних великих плодів раннього сорту «Сатонісікі». Коробка з 500 грамами черешні нового врожаю була продана на перших в цьому році торгах в префектурі Ямагата за один мільйон ієн ($ 9,8 тис.). Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Найдорожчий лот був складений з кількох десятків добірних великих плодів раннього сорту «Сатонісікі».
Технологія вирощування багато в чому пояснює високу ціну. Дерева ростуть у спеціальних діжках. З червня по початок жовтня їх поміщають в холодильник, а потім переносять в теплицю. У теплиці днем підтримується температура 25 градусів, вночі – близько 13 градусів.
Місто Тенді, де вирощують цей сорт черешні, по праву пишається тим, що його врожаї – найдавніші в Японії. Префектура Ямагата традиційно вважається постачальником найсмачнішою черешні в Японії – на неї припадає 75% всієї виробленої в Японії черешні. Але зазвичай перші плоди з’являються в кінці весни і влітку.
Залишити коментар