Кутя з Хмельниччини стала частиною гастроспадщини України
До списку страв гастрономічної спадщини України потрапив і традиційний рецепт куті, яку готують на Хмельниччині. Про це повідомив Український центр культурних досліджень.
Пише SEEDS.org.ua за інформацією suspilne.
Наразі Центр працює над першою українською енциклопедією “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”, до якої уже увійшло близько п’яти десятків страв з різних регіонів України. Почесне місце отримав і рецепт традиційної куті з Хмельниччини.
Інгредієнти куті з Хмельниччини:
- Пшениця товчена – 0,5 кілограму;
- Вода – 3 літри;
- Мак – 300 грамів;
- Мед – 200 грамів;
- Родзинки – 100 грамів;
- Халва – 200 грамів;
- Горіхи – 200 грамів ;
- Цукати – 100 грамів;
- Цукор – 100 грамів.
Рецепт приготування:
- Спочатку потрібно зварити чищену пшеницю до готовності;
- Кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю;
- Кидаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак;
- Все ретельно перемішуємо даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.
Залишити коментар