Скоротати вечір за келихом-другим — завжди приємно. А ось думати про наслідки таких вечорів — вже не дуже… і мова не лише про знайомий нам всім ранковий головний біль. Втім, який саме вплив цей напій надасть на ваш організм, залежить від багатьох факторів, зокрема від його сорту. Знаючи деякі тонкощі, можна убезпечити себе від небажаних калорій і навіть поліпшити стан свого організму.

Червоне вино

Один невеликий (близько 175 мілілітрів) келих цього вина в середньому містить близько 148 калорій. Це стільки ж, скільки в жмені мигдалю або упаковці попкорну. Великий келих — 250 мілілітрів — містить вже 211 калорій, як столова ложка арахісової пасти або ціла тарілка яблук. А в пляшці вина буде 644 калорії — що, між іншим, релевантне цілому чизбургеру і порції картоплі фрі. До речі, з усіх сортів червоне хоч і найбільш калорійне, але найбільш корисне! Червоне вино містить більше поживних речовин (взяти хоча б ресвератрол і кверцетин — найсильніші антиоксиданти) і служить відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань.

Біле вино

У 175 мілілітрах міститься 142 калорії — це, до речі, як в одному великому банані. Велика пляшка містить близько 605 калорій. Можна сказати, що це ціле приймання їжі з сендвіча і карамельного морозива. На жаль, крім багатого смаку у білого вина мало переваг — в плані корисності воно значно поступається червоному. Але в будь-якому випадку вино продовжує життя — і це не афоризм, а доведений факт.

Рожеве вино

Любите попивати охолоджене трояндове вихідними? Тримайте в розумі, що невеликий келих — майже як у випадку з червоним вином — “обійдеться” вам в 147 калорій. Подумайте, можливо, варто замінити вино чашкою улюбленого капучино? За калорійністю ці напої однакові, зате від вина хилить в сон, а від кави, навпаки, можна відчути прилив сил.