Пт. 26 Квітня 2024

Рожеве озеро, Дністер та Шацьк: куди поїхати відпочивати цього літа

Туризм поступово «відходить від карантину». З 15 червня українці, ймовірно, зможуть сісти на літак та полетіти на відпочинок за кордон. Експерти кажуть, в пріоритеті цьогоріч і місцевий туризм, який через кризу може стати значно економнішим. Зокрема, українським турфірмам радять здешевлювати вартість турів, – передає Т1.

Начальник управління туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків наголошує, зниження ціни не має вплинути на якість послуг. В тур, до прикладу, можна включати базові елементи, а решту – пропонувати за додаткову оплату.

Серед популярних пропозицій – рожеві озера на Херсонщині. Лемурійське озеро вважається цілющим курортом. Грязі водойми сертифіковані та допущені до використання як лікувальний і косметичний засіб.

У селі Григорівка, неподалік якого розташоване озеро, активно розвивається сільський “зелений” туризм. Там є садиби, які готові приймати туристів. За проживання у сільському будиночку доведеться заплатити від 100 гривень за добу з особи. В багатьох помешканнях є душ, Інтернет, особиста кухня та телевізор. За окрему платню власник садиби може приготувати сніданок, обід чи вечерю.

Чекають туристів і на Шацьких озерах. Екскурсоводи переконують, екологічно чистішого місця в Україні годі й шукати. До того ж, такого великого скупчення озер в Європі ніде немає. Ні в Польщі. ні в Німеччині.

Шацькі озера – це не тільки пасивний відпочинок на пляжі, кажуть місцеві екскурсоводи. Є й екзотичніші варіанти. Наприклад, популярний маршрут “Поліські джунглі”, який проходить по диких озерах.

Відпочити влітку можна і на Тернопільщині. У туристів попитом користуються сплави на катамаранах річками Дністер, Серет. За день там люди проходять в середньому 20-25 км – це 5-6 год на воді. Решту часу можна витратити на вивчення пам’яток та неспішний релакс на природі.

На особливу увагу заслуговують і пам’ятки у каньйонах Подністров’я, які колись слугували культовими об’єктами. Переважно це печери на стрімких схилах, у важкодоступних місцях, захованих природою від людського ока. Найбільш відомими є печерні храми у селах Монастирок та Стінка.

Куди саме помандрувати – вирішувати вам. Проте майбутнім туристам радять не забувати дотримуватись звичних нам вже правил – мити руки, користуватись антисептиком й уникати скупчень людей.


Залишити коментар