Чт. 25 Квітня 2024

Українські виробники молодої картоплі стали заручниками нової проблеми

Через перевиробництво молодої картоплі в поточному році у разі проблем з реалізацією на ринках виробники можуть залишати її на полях. Так вважає виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Оксана Руженкова.

Повідомляє SEEDS.org.ua  за інформацією Українських Новин.

За її словами, багато аграріїв розширили площі під цією культурою з 5-10 га у минулому році до 100 в поточному із-за гарної ціни в 2019/2020 маркетинговому році (червень 2019 – травень 2020) в період збуту.

“Підозрюємо, що в кінці травня – червні картоплю будуть залишати на полях, тому що площі серйозно розширено саме під ранньою картоплею”, – сказала Оксана Руженкова.

Вона допускає, що виробники не зможуть продати весь вирощений обсяг, оскільки якість картоплі у новачків не буде відповідати вимогам супермаркетів.

“Багато сподівалися заробити на Великдень, коли б картоплю стояв 60-80 гривень, але ніхто не очікував введення карантину”, – прокоментувала Руженкова.

На даний момент вартість української молодої картоплі в магазинах становить 30-45 гривень проти 18 гривень за єгипетську, яку реалізують під виглядом молодої, і 24 гривень за азербайджанську, який за фактом є реекспортованим російським, оскільки у період карантину були проблеми з логістикою і транспортуванням продукції на великі відстані.


Залишити коментар