Сб. 20 Квітня 2024

Задля збереження бджоли Карпатки на Закарпатті будують особливу атракційну пасіку

Незабаром в Колочаві що на Закарпатті з`явиться особлива атракційна пасіка. Така особлива пасіка вже майже готова до використання, однак бджоли тут оселяться трохи згодом, коли будиночки перенесуть у спеціально підготовлене місце.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією М-студіо.

Пасіка з`явиться на території місцевої школи, однак вона буде огороджена і розташована на безпечний дистанції від шкільного подвір`я.

Створюють пасіку аби привернути увагу до зникаючого виду – бджоли Карпатки – це і є головною метою проекту “Карпатська бджола – спільні заходи для збереження унікальної природної спадщини”. Реалізується проект в межах Програми транскордонного співробітництва “Польща – Білорусь – Україна” та “Польща – Україна – Білорусь”.

Виконує його Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”. Саме в рамках цього проекту, в Колочаві незабаром з`явиться особлива атракційна пасіка.

Також тут планують розробити і туристичний маршрут “Колочавські медові стежки”. На думку тутешніх мешканців, це сприятиме збереженню природної спадщини, популяризації традицій бджільництва та створить ще одну цікаву атракцію для туристів.


Залишити коментар