Ср. 24 Квітня 2024

Інвесторами з Туреччини планують створити національний парк на Тернопільщині

Нардеп з Тернопільщини із фракції «Слуги Народу» Людмила Марченко разом з інвесторами з Туреччини планують розширити природно-заповідний фонд на території Тернопільської області та створити національний парк. Цей проєкт спрямований на те, щоб зберегти природу та відновлювати її. Цією позитивною новиною народна депутатка поділилася на своїй сторінці у мережі Facebook:

«Ще до карантину ми почали обговорення можливості залучення інвесторів Туреччини, було проведено декілька зустрічей з керівництвом парламенту. Вірус вніс свої корективи в роботу і плани.

Але зараз ми на етапі послаблення карантину. Розпочинаємо далі працювати в напрямку залучення інвестицій. Залучення іноземних інвестицій відіграє важливу роль і в структурі пріоритетів нашої економіки. На даному етапі в нас в розробці план розширення природно-заповідного фонду Тернопільщини і створення національного парку. Інвестори з дружньої Туреччини зацікавилися ідеєю. Проект нац. парку розроблений спеціалістами, пріоритетом якого є — не шкодити природі, а навпаки, допомагати відновлювати її. Специфіка об’єкту в тому, що він покликаний зберегти унікальність нашої природи. Але для будь-якого масштабного проекту потрібні кошти. Фінансування, що виділяються з держбюджету вистачить лише на зарплати та на корм для тварин, у такій ситуації реалізація можлива лише з залученням інвестицій. Активно працюємо в цьому напрямку», – зазначає Людмила Марченко.


Залишити коментар