Чт. 28 Березня 2024

Оптовик поділився як правильно обирати полуницю: 5 порад, щоб точно не помилитися

Усі ми з нетерпінням протягом року чекаємо на сезон полуниці, адже це чудова ягода, яка володіє унікальним смаком та ароматом.

Полуницю люблять і дорослі, і малі, тому не дивно, що саме вона стала справжнім символом літа. Окрім цього,  до складу полуниці входить багато корисних мікроелементів та вітамінів. Це багатюще джерело вітамінів групи В, вітаміну С, А, РР, клітковини, пектинів, органічних кислот, заліза, йоду, калію, фосфору, кальцію, марганцю, а також антиоксидантів.

Сезонна ягода дуже корисна для нормалізації діяльності серцевого м’яза, використовується як профілактика запорів і засіб для відновлення моторики кишківника, активно впливає на стан шкірних покривів. Полуниця допомагає при болях в суглобах.

Ми вирішили з вами поділитися рекомендаціями, які допоможуть обрати на полицях супермаркетів смачну та солодку полуницю, з мінімальним вмістом хімікатів.

Ознаки смачної полуниці

Запах. Обов’язково звертайте на це увагу під час вибору ягід. Саме якісна полуниця запашна та ароматна. А от ягоди зі слабким запахом не будуть мати виражений смак, й швидше за все вони вирощені на нітратах.

Колір. Натуральна полуниця має яскраво-червоне забарвлення та легкий блиск на поверхні. Ягоди темних, не яскравих кольорів не вселяють довіри. Також не беріть недозрілу полуницю, адже вона швидше за все не дійде до кондиції в домашніх умовах.

Розмір і форма. Форма та розміри часто не впливають на смакові ягоди полуниці. Точно не слід обирати занадто великі ягоди, оскільки перед продажем їх могли накачати водою.

Хвостик. Полуниця може зберігатися лише з хвостиками, тому листя та хвіст мають бути присутні на кожній ягоді. Листочки повинні бути свіжими (НЕ сухими), насиченого зеленого кольору. Трюк від знавців: якщо між листочками і ягодою є відстань, це гарантія того, що ягода буде солодкою.

Зернятка. Якщо ви хочете придбати солодку ягоду, то зернятка повинні бути розташовані глибоко та на далекій відстані один від одного.

Ці рекомендації вам точно стануть при нагоді!


Залишити коментар