Пт. 29 Березня 2024

На Тернопільщині біля карстового озера вирубали сосновий ліс

У селі Дубівці на Тернопільщині, де розташоване відоме карстове озеро, вирубали сосновий ліс, що знаходився неподалік водойми. Фотографії вирубки потрапили у мережу, пише сайт Тернополяни. Як повідомив у “Фейсбуці” Микола Булат, там позалишалися лише півметрові стовбури.

Він розповів, що часто приїжджав до дубівецького озера відпочивати зі своєю сім’єю. Побачене чоловіка просто шокувало.

“Найбільше ми всі були шоковані, коли побачили, що лісок, який знаходився в горах Товтрах і був засаджений в більшості соснами, був зрізаний і позалишалися лише півметрові стовбури. (Місцеві жителі з села Дубівці казали, що в свій час самі саджали ці дерева). Нас так вразило це видовище, наче ми знаходились на цвинтарі дерев”, – написав пан Микола.

Помітили вирубку й інші мешканці області. Люди хочуть дізнатися, хто дозволив вирубати ліс.

“Підтверджую, що це дійсно жахливе видовище, бо ліс був зовсім молодий, можна сказати це ще дітки сосни…Невже в Тернопільській області є зайві дерева?”, – додав Валерій Лімонов.

У коментарях зазначили, що вирубка законна, адже “почистити” її вирішили самі власники.

“Земля розпайована в 1995 р. З цього року люди мають право власності. Була в оренді і не оброблялася, заросла самосівами. Закінчилась оренда і люди вирішили їх почистити”, – прокоментував Петро Ковальський.


Залишити коментар