Вт. 23 Квітня 2024

Володимир-Волинську птахофабрику частково закривають: через випадки коронавірусу проводять дезінфекцію

У Володимирі-Волинському частково припиняють роботу птахофабрики через випадки коронавірусу.

Про це йшлося у середу, 20-го травня, під час брифінгу в ОДА, – передає Волиньпост.

Заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що епідеміологічна ситуація на підприємстві знаходиться під контролем.

«Птахофабрику частково закриваємо. Маємо на увазі, що ми повністю не можемо їх закрити, але по одному цеху ми відпрацьовуємо дезінфекцію. Коло контактних осіб визначили, на птахофабриці ведеться дезінфекційна робота. Ми тримаємо це на контролі», – сказала Щербак.

Станом на 18-те травня, як повідомили БУГу в Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ “Волинський лабораторний центр МОЗ” на фабриці було зареєстровано 2 хворих на коронавірус і менше десяти працівників перебувало на самоізоляції.

Як повідомили БУГу у прес-службі птахофабрики, фабрику не закрито, а проводиться дезінфекція цехів.

“Минулого тижня двоє співробітників птахофабрики повідомили керівникам, що мають симптоми грипу та застуди, тому залишаються вдома. Вони звернулись у лікарню, де в них діагностували захворювання на Covid-2019. Після обстеження та консультацій із лікарями хворі відправлені на самоізоляцію та проходять лікування вдома. Стан працівників задовільний, захворювання перетікає у легкій формі.
Це перший і єдиний випадок виявлення захворювання серед співробітників підприємства. Керуючись законодавством України, більш детальної інформації надати про них не можемо. Додамо, що зі своєї сторони тримаємо зв’язок із тими, у кого підтверджені випадки та тими, хто увійшов в контактну групу, слідкуємо за їхнім станом здоров’я та готові фінансово допомогти у разі необхідності лікування”, розповіли БУГу.

У зв’язку з ситуацією підприємство було переведене на спецрежим, було визначено коло контактних осіб і переведено на самоізоляцію, посилили міри захисту, частину людей перевели на віддалену роботу та ін.

На фабриці виконують максимум заходів, щоб убезпечити людей.

Як повідомляють БУГу перевірені джерела контактних осіб у перших хворих працівників фабрики багато, їх перевіряють, відбирають аналізи. Чутки про 40 підозр, що ширяться містом, не підтвердилися, цифра, зазначають, менша.


Залишити коментар