Пт. 29 Березня 2024

Молода капуста в Україні знову подешевшала

Ціни на ранню капусту в Україні продовжують падати, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Учасники ринку вважають зниження цін цілком закономірним явищем, адже до продажу вже долучилися практично всі південні регіони, також постачання регулярно ведуться із Закарпаття.

Основною причиною негативних цінових тенденції в сегменті капусти нового врожаю, виробники вважають зниження попиту на дану продукцію, оскільки торгівля на продовольчих ринках, всупереч очікуванням, велася нерегулярно. Крім того, на поточному тижні на ринку збільшилася пропозиція капусти відкритого ґрунту від фермерів з Закарпаття, що також чинило тиск на ціни. Таким чином, на сьогоднішній день продажі ранньої капусти в основних регіонах виробництва ведуться по ціні 5-8 грн/кг ($0,19-0,30/кг), що в середньому на 48% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

“Як ми і прогнозували, ціни на ранню капусту зараз знижуються не тільки під впливом сезонного зростання пропозиції, великий тиск на ринок також має надлишок торішньої продукції, яку деякі виробники готові віддавати за цінами нижче собівартості”, – прокоментував ситуацію Олександр Хорєв керівник проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.

Додамо, що на сьогоднішній день капуста нового врожаю в Україні коштує в середньому на 28% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.


Залишити коментар