Пт. 26 Квітня 2024

Монополію на виробництво спирту пропонують зберегти до січня 2021 року

Депутати "Слуги народу" пропонують ВР зберегти держмонополію на виробництво спирту до січня 2021 року.

Троє народних депутатів фракції “Слуга народу”, серед яких голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, пропонують Верховній Раді відтермінувати скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року до 1 січня 2021 року.

Повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідний законопроект №3443 було зареєстровано 7 травня 2020 року.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що ухвалення законопроекту дасть змогу дати час для подолання економічного спаду приватному сектору економіки з метою своєчасної участі в приватизаційному конкурсі зі спиртових об’єктів, що входять до складу ДП “Укрспирт” і концерну “Укрспирт”.

Окрім того, ініціатори законопроекту посилаються на рішення голови Фонду держмайна утриматися виставляти на аукціони об’єкти великої приватизації і державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках.

“Зважаючи на триваючий та непрогнозований вплив пандемії вірусу COVID-19 та, у зв’язку з цим, необхідність безперебійного, контрольованого виробництва та продажу спирту етилового на виготовлення антисептичних засобів, набрання чинності законом України “Про внесення змін до закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального” щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва і обігу спирту етилового” слід відтермінувати”, – вважають автори законопроекту.

Як повідомлялося, закон про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту, підтриманий Верховною Радою 3 грудня 2019 року, президент України Володимир Зеленський підписав 11 грудня.


Залишити коментар