Чт. 28 Березня 2024

На Чернігівщині невідомі підпали будинок фермера

У Чернігівському районі в селі Клочків вночі на 8 травня згорів житловий будинок, за адресою якого зареєстровано фермерського господарства «Клочків-Ленд». Власник будинку Віталій Шпак, член фермерського господарства, на час підпалу був вдома, повідомляє сайт Gorod, пише agronews.ua.

Чоловік не постраждав, але вогонь пошкодив будинок та господарські будівлі на подвір’ї, де базувалась агрофірма.

Під час підпалу Віталій Шпак чув погрози вбити його від паліїв. Дії зловмисників він пов’язує з тим, що за адресою його будинку зареєстроване  фермерського господарства «Клочків-Ленд».

Сергій Синдяшкін, директор підприємства «Клочків-Ленд», пояснює, що хоч підприємство і виникло у 2018 р.,  але за цей час стрімко розвинулося

«Два роки тому ми починали зі 100 гектарів. Сьогодні в нас вже 200 гектарів. Наступного року має бути 300. Ми маємо чітку стратегію розвитку, першими в Клочкові підвищили орендну плату пайовикам і змусили підтягнутись до нашого рівня інших. Ми платимо людям вчасно за паї, збільшили розмір орендної плати удвічі відносно того рівня, який тут був до нас. Ми бачимо, що це умисний підпал. З якою метою? Залякати? Жодних погроз до цього часу ми не отримували?», — коментує Сергій Синдяшкін

У зв’язку з умисним знищенням майна у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України. Нині призначено низку експертиз, які мають встановити причину загорання будинку. Максимальна відповідальність за цією статтею – позбавлення волі на строк до трьох років.


Залишити коментар