Пт. 29 Березня 2024

Садівник з Прикарпаття замість картоплі вирощує дивовижні картопляні дерева

Близько 30 років мешканець Прикарпаття Богдан Гаморак вирощує у себе на ділянці екзотичні рослини. На обійсті 60-річного садівника та виноградаря ростуть рідкісні для регіону екзотичні ягідні та плодові культури: інжир, ківі, гранат, гумі, зизифус, актинідія, годжі, лавр, фейхоа, цитрусові, виноград, а також гриби шиїтаке.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією ПІК.

Найулюбленіша культура пана Богдана – інжир. Спочатку багато чого не виходило, адже фігове дерево прийшло до нас з південних, “гарячих” країн. “У моїй колекції близько 20 сортів інжиру. Для мене це вже не екзот”, – каже Богдан Гаморак, який наразі не тільки сам вирощує екзоти, а й пропонує різноманітні саджанці всім охочим.

“Набуває популярності серед замовників саджанців і картопляне дерево. Ця рослина прикрасить найвишуканіший сад. Вона квітує безперервно ціле літо й осінь, стійка до хвороб та шкідників, проста у вирощуванні”, – доводить пан Гаморак на власному досвіді.

Картопляне дерево – це багаторічна рослина висотою до 2 метрів із ніжними фіолетовими квіточками. Лише через схожість листків та квітів із картопляними вона й отримала свою назву. Картопляне дерево не плодоносить, а лише тішить око цвітом.

Добре знаний серед садоводів та виноградарів України, член клубу “Виноградарі Прикарпаття”, мешканець Тлумача Богдан Гаморак ділиться своїми навичками із колегами  професіоналами та аматорами на своєму ютуб-каналі.

Виноградом пан Богдан професійно займається з 2004 року. Випробував сотні сортів та гібридних форм. Його виноград (а також й вино із нього) брав участь та перемагав у різноманітних конкурсах-виставках по всій Україні.


Залишити коментар