Сб. 20 Квітня 2024

Чи вдасться українцям відпочити цього літа в Туреччині

Пандемія коронавірусу неабияк вплинула на туристичну галузь у світі.

У відпустку до Іспанії чи Греції вже цього літа? Статс-секретар ЄС Томас Барайсс каже, це малоймовірно. Пандемія коронавірусу неабияк вплинула на туристичну галузь у світі. Кожен має своє бачення ситуації, тож про те в які країни ви можливо потрапите влітку 2020 року – читайте.

Коли у Євросоюзі відкриють кордони для подорожей і як саме це відбуватиметься? Зараз ніхто не може точно цього сказати, вважає парламентський статссекретар Томас Барайсс (Thomas Bareiß), який у міністерстві економіки Німеччини відповідає за туризм, пише DW .

В Австрії ж, наприклад, планують дозволити готелям приймати відвідувачів із 29 травня. Щоправда, приїхати вони зможуть лише із країн, які межують з Австрією, та з регіонів, у яких поширення коронавірусу є незначним.

В Італії готельєри та підприємства, які доглядають за пляжами, пропонують встановлювати на пляжах ширми з органічного скла, готелі заповнювати не більше, ніж на половину, а столики в ресторанах розставляти з дистанцією щонайменше два метри один від одного.

У Греції роздумують над тим, щоб організувати “коридор” для туристів із Західної Європи. Відпочивальників, які зможуть підтвердити, що здорові, спеціальними авіарейсами доправлятимуть у вільні від коронавірусу туристичні.

У Бельгії розмірковують над запровадженням перепусток на пляжі. Серед європейських урядовців є й такі, хто хоче закликати людей їхати відпочивати у сільську місцевість, аби розвантажити таким чином готелі та пляжі.

Утім, поки не зрозуміло, коли міністри внутрішніх справ ЄС погодять спільний план відкриття кордонів для туристів. Чиновники Єврокомісії, яка розробляє пропозиції для цього, кажуть, що спершу обмеження на пересування скасовуватимуть всередині країн. Згодом справа дійде до відкриття кордонів між сусідніми країнами-членами ЄС. В останню чергу дозволять повітряне сполучення всередині Євросоюзу. І лише після цього можна буде говорити про відкриття зовнішніх кордонів ЄС, наприклад, з Україною чи з туристичними напрямками в Азії. Тут усе залежатиме від епідеміологічної ситуації у цих країнах, зазначають у Брюсселі.

У Єгипті ж уже послаблюють карантинні заходи, частково дозволивши роботу готелів для внутрішніх туристів. Про це пише Reuters. Умовою відкриття є те, що заклади мають приймати не більше, ніж 25% відпочивальників від загальної можливості розміщення. Таке рішення ухвалили через економічні збитки, спричинені пандемією коронавірусу. Для відновлення роботи готелі повинні будуть вжити ряд протиепідемичних заходів для захисту своїх клієнтів. У кожному готелі також має бути клініка із лікарем, а туристам постійно мірятимуть температуру. Працівників зобов’яжуть проходити експрес-тест при вході на територію закладу.

Щодо Туреччини, то там прогнозують відкриття сезону для внутрішніх туристів наприкінці травня, а для відвідувачів з інших регіонів (за оптимістичним сценарієм) вже у червні, – пише Укрінформ.


Залишити коментар