Пт. 19 Квітня 2024

У столиці ціни на овочі «борщового набору» – стабільні, а рання продукція дешевшає

На тлі стабільних цін на овочі борщового набору, суттєві зміни цього тижня відбулися лише на окремі позиції в сегменті молодої продукції.

Про це в коментарі AgroTimes розповів аналітик РСГП «Столичний» Іван Григорович.

«Так оптова ціна на огірок, яка впала після Великодня до рівня 10-15 грн/кг, не дала змоги фермерам повернути вкладені кошти за відсутності каналів збуту. Що навіть спричинило протести фермерів в південних регіонах країни. Тому збирати врожай огірків та транспортувати для реалізації втратило сенс. Це стало однією з причин створення дефіциту свіжого огірка, тому оптова ціна поступово зростала до 28-33 грн/кг» – зазначив аналітик.

Інша молода продукція суттєвих цінових змін не зазнала.

  • Ціни на редис залишилися без змін – 7-10 грн/кг;
  • Молода капуста поступилася в ціні і зупинилася на позиції 14-16 грн/кг.
  • Оптова ціна білої молодої картоплі знижувалась з 35-37 до 28-30 грн/кг. Однак молода картопля сорту «Тірас» тримається на рівні 53-55 грн/кг.
  • Червоний томат коштував 45-48 грн/кг, станом на сьогодні його ціна дорівнює 40-42 грн/кг. Активно збільшується об’єм та асортимент видів помідору.

Полуниця, вартість якої залежить від обсягів збору врожаю, мала цінові коливання і спостерігалася динаміка на збільшення. Наразі оптова ціна на неї становить 100-150 грн/кг.

«Борщовий набір» кілька тижнів показує цінову стабільність. Так картопля коштує 8-10 грн/кг, морква та буряк 4-5 грн/кг, капуста білокачанна 4,5-5,5 грн/кг, цибуля 12-14 грн/кг, при тому що значна її частка – імпортна» – зауважив Іван Григорович.


Залишити коментар