У Раді заблокували закон про ринок землі

Двоє позафракційних нардепів внесли дві постанови про скасування результатів голосування за ринок землі. Це означає, що поки ці постанови не розглянуть, підписання закону про відкриття ринку землі заблоковано.

“При розгляді проекту закону про ринок землі під час пленарного засідання 31 березня народними депутатами було висловлено низку зауважень до змісту законопроекту, однак в порушення норм Регламенту зазначені зауваження були проігноровані головою Верховної Ради і законопроект був поставлений на голосування в цілому. Відповідно до частини 2 статті 114 Регламенту, Верховна Рада після прийняття законопроекту за основу може прийняти рішення про прийняття законопроекту в цілому, за умови дотримання вимог цього Регламенту”, – пояснив нардеп Антон Поляков.

Ще один проект постанови №2178-10-П1 про скасування прийняття земельного закону зареєструвала в парламент позафракційний нардеп Оксан Савчук. Текст її документа поки відсутній.

Як повідомляв “Агротер”, в ніч на вівторок, 31 березня, Верховна Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Законопроект № 2178-10 передбачає запуск ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року, а відповідно, і зняття мораторію на продаж сільськогосподарських ділянок.


Залишити коментар