Пт. 19 Квітня 2024

Депутати не підтримали призначення нових міністрів охорони здоров’я та фінансів

Верховна Рада України не призначила на посади міністра охорони здоров'я Максима Степанова та міністра фінансів Сергія Марченка.

Верховна Рада України не призначила на посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова та міністра фінансів Сергія Марченка.

Для призначення Марченка міністром фінансів не вистачило голосів. За його призначення проголосували 223 депутати з 226 необхідних.

Сергій Марченко з 2002 року працював у податкових органах та Міністерстві фінансів. Також він працював у Координаційному центрі зі впровадження реформ при президентові України, брав участь у розробці бюджетного кодексу, ухваленого у 2014 році.

У 2016 році став заступником міністра фінансів Олександра Данилюка. Після його відставки працював в Адміністрації президента Петра Порошенка (був заступником голови АП).

У 2019 році Сергій Марченко пішов з АП та балотувався до Верховної Ради. Він був 7-им номером у списку партії «Українська стратегія Гройсмана», яка не набрала необхідної кількості голосів та не увійшла до парламенту.

За призначення новим очільником МОЗ Максима Степанова проголосували 217 депутатів за необхідних 226.

Степанов з 2008 до 2010 років був першим заступником глави Одеської ОДА, але після приходу Януковича до влади його звільнили. З 2011—2016 років — очолював «Поліграфкомбінат «Україна». Під його керівництвом компанія почала виготовляти перші в країні ID-картки.

З 12 січня 2017 Степанов офіційно вступив на посаду голови ОДА. Указом президента Петра Порошенка його звільнили з посади 10 квітня 2019 року.

Питання про призначення міністеркою енергетики Ольги Буславець зняли з розгляду на проханню президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала звільнення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця та міністра фінансів Ігоря Уманського.


Залишити коментар