Чт. 25 Квітня 2024

Українці масово кинулись додому з Польщі

Після заяви президента Володимира Зеленського про закриття кордонів до кінця п’ятниці, зросла кількість охочих потрапити до України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає ПІК з посиланням на Українську правду.

Вчора, 26 березня, прикордонники зробили понад 27 тисяч пропускних операцій, як на в’їзд так і на виїзд. Переважна більшість – понад 18 тисяч громадян України, які повертаються з-за кордону.

ВІДЕО ТУТ: https://t.me/tenewter/14505

У тому числі понад 6,5 тисячі наших земляків прибули пішки в пункти пропуску з країнами ЄС (раніше їхня кількість фіксувалася на рівні 3800 людей) і були переправлені через кордон.

Найбільша кількість людей, які очікують на оформлення — на польській ділянці (тут діють три напрямки: Ягодин, Краківець і Рава Руська).
Їх перевозять через кордон автобусами, організованими міською владою та ДСНС.

На запитання, як саме до кінця доби буде закрито кордон, чи отримають люди, яких не встигнуть перевезти, відмову в перетині, речник ДПС порадив дочекатися рішення уряду.

“Які будуть діяти обмеження — потрібно чекати рішення уряду, коли будуть прописані чіткі норми. Однак, скоріш за все, конституційне право громадян України на повернення не буде порушено”, – зауважив Демченко.


Залишити коментар