Стало відомо, як змінилися ціни на продукти з початку року

Стало відомо, як змінилися ціни на продукти з початку року

В Україні с початку року подешевшали овочі. Зокрема, “борщовий набор”. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Так, морква, яка в грудня 2019 коштувала 6,40 грн, у лютому подешевшала на 37 к. Буряк змінив ціну з 6,52 на 6,41 грн, капуста – з 6,06 до 5,54 грн. Картопля, яка в грудні коштувала 13,52, подешевшала до 12,80 грн.

Зате подорожчав на 36 копійок пшеничний хліб з борошна вищого гатунку. Зросли у ціні: варені ковбаси – на 70 к., м’який сир – на1,56 грн, гречка в лютому коштувала 28,50 (на 73 к. дорожче, ніж у грудні). Сало, що у грудні коштувало 75,84 грн, подорожчало на 51 к.

Не змінилися в ціні у цей період вітчизняні столові вина (66,34 грн у грудні, потім у січні ціна підскочила на 41 копійку і знову знизилася до грудневої).

Подешевшали також: макарони з м’яких сортів пшениці (18,31 – 18,15 грн), рис (22,83 – 22,37 грн), житній хліб (20,74 – 20,65 грн), пшоно (25,08 – 22,25 грн) та свинина (119,24 – 115,75 грн).


Залишити коментар