Чт. 28 Березня 2024

Як приготувати ідельну каву в домашніх умовах

Насичений, вишуканий смак та аромат кави, що може бути краще… Але що робити, якщо ви так полюбляєте цей напій, а в домашніх умовах не виходить зварити ідеальну каву? Спробуйте дотриматись порад, з якими ви відчуєте себе справжнім баристою.

Свіжозмелена кава

Купуйте завжди каву в зернах, та меліть її безпосередньо перед приготуванням. Свіжозмелена кава завжди смакує краще, та має насиченіший аромат ніж мелена кава заздалегідь.

Використовуйте чисту фільтровану воду

Якість води важлива для приготування кави, тому використовуйте фільтровану воду, вона як найкраще розкриє неповторний смак  вашого напою. Насипте каву в турку та залийте її холодною водою до початку звуження турки, це вбереже вашу каву від збігання.

Добавте цукор та сіль

Добавте до кави сіль та цукор, це зробить смак вашої кави мяким.

Додайте вашій каві аромату

В турку до кави можна добавити імбир, гвоздику, кардамон, корицю, а для карамельного смаку, спершу насипте в турку трішки цкру, та підігрійте його (але слідкуйте щоб цукор не підгорів), потім насипте мелену каву та додайте води.

Не кип’ятіть

Ставити турку потрібно на маленький вогонь, та ретельно стежити щоб кава не закипіла, адже це може зіпсувати її смак. Як тільки кавова пінка підніметься над туркою, її негайно потрібно зняти з вогню. І коли пінка осяде, знову поставити на маленький вогонь, так потрібно буде повторити ще два рази, так її смак буде ще насиченішим.

Важливо. Не пийте каву одразу після приготування, дайте їй кілька хвилин настоятись. Та перед тим, як смакувати каву, нагрійте чашечки в окропі. Смакуйте на здоров’я!


Залишити коментар