Чт. 28 Березня 2024

Українська курятина може бути «Без антибіотиків»

Українські виробники курятини, після проведення відповідного аудиту, зможуть маркувати свою продукцію знаком “без антибіотиків”.

Відповідно до результатів моніторингу вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві, який було  розпочато 1 січня 2020 року, виробники відповідної “чистої” продукції  зможуть маркувати її знаком “без антибіотиків”.

Як повідомляє  agronews.ua, це може відбутися вже за місяць. Процес проведення даного аудиту та маркування контролюватимуть  Держпродспоживслужба та Асоціація “Союз птахівників”.

Відомо, що “Союз птахівників України” здійснював  контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевої продукції та продуктів життєдіяльності птиці протягом усього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах-членах Асоціації від початку цього року. Як повідомляли в “Союзі птахівників”, моніторинг проводився на підприємствах “Миронівська птахофабрика”, “Вінницька птахофабрика” (МХП), “Ясенсвіт” (“Овостар Юніон”) і “Володимир-Волинська птахофабрика”.

Нагадаємо,опубліковано рішення щодо зняття заборони ЄС на імпорт та транзит територією ЄС продукції птахівництва з України,вперше застосувавши режим зонування.


Залишити коментар