Пт. 29 Березня 2024

Село вимерло: жінка залишилася одна

Марії Петрівні – 84. Майже все життя вона живе в Баранівці. У 2006-му, згадує, у неї було майже півсотні сусідів. Зараз в гості заходять тільки дикі звірі, передає кореспондент “Агро-Центру” з посиланням на ТСН.

У неї в господарстві три десятки курей. І 35 соток городу. Колись їх сама обробляла. Зараз, скаржиться – не вистачає сил. Переважно клопочеться дочка. Медикаменти, пенсію, продукти – все привозить з міста.

У жінки в Глухові трикімнатна квартира і діти. Тут – немічна мати. Так і розривається між містом і селом. У місто бабуся їхати не хоче. Віджартовується – там немає печі.

Колись тут були і клуб, магазин і навіть школа. Зараз – порожнеча. Вулиці заросли кущами, покинуті будинки заплела диким виноградом. На кожному стовпі лелеки. І людей немає.

Марія Коняхіна хоч і відрізана від цивілізації, але в курсі всіх політичних новин. Старенький телевізор приймає з десяток каналів. Сьогодні у неї свято. В гості з Краматорська приїхала її колишня сусідка по двору. Ніна приїхала на кілька днів підтримати подругу і згадати молодість, коли збиралися і співали всім селом.

Найбільше Марія Петрівна боїться, що село просто зникне з карти України. Тому вирішила залишатися тут до останнього з псом Дозором і лелеками вартувати Баранівку від забуття.


Залишити коментар