Чт. 28 Березня 2024

В Україні стали виробляти промислові яйця птиці вільного вигулу

Виробник яйця і яєчних продуктів «Овостар Юніон» розпочав продаж яєць ТМ «ЯСЕНСВІТ» з позначкою «Вільний вигул», повідомила прес-служба компанії.

Компанія стала першою серед великих українських виробників, хто пропонує таку продукцію. До цього яйце птиці вільного вигулу можна було придбати лише у невеликих фермерських господарств.

Пташник вільного вигулу, перевірений і схвалений Держпродспоживслужбою України, розташований на Васильківському виробничому майданчику компанії в с. Крушинка Васильківського району Київської області. Умови утримання тут максимально наближені до природних: вільне переміщення всередині пташника взимку, а для теплого сезону передбачена можливість прогулянок птиці на свіжому повітрі.

Відповідно до світових стандартів, яйця птиці вільного вигулу маркуються кодом «1» або free range (на відміну від «2» — утримання у вольєрах, «3» — утримання у клітках). Тенденція до переходу на промислове яйце від утримуваних поза клітками курей стає поширеною по всьому світу. Виробники продуктів харчування і рітейлери у Європі повідомляють про намір перейти на таке яйце. У 2018 році тільки 50,4 % європейських несучок утримувалися у клітках, тоді як 28,5 % — у вольєрах, а 15,7 % мали вільний вигул (дані Commission Implementing Regulation EU).

«Птиця на вільному вигулі потребує більше не лише простору, а й корму, уваги до біобезпеки, догляду. Так збільшується обсяг ручної праці на виробництві, а це означає, що собівартість продукції і, відповідно, ціна на полицях зростає. При цьому споживачі усього світу активно підтримують природне утримання птиці, купуючи продукцію з маркуванням Free Range», — розповідає директор з виробництва «Овостар Юніон» Віталій Ворон.

Яйця «ЯСЕНСВІТ. Вільний вигул» уже надійшли на полиці ритейл-мереж METRO, Auchan, Billa, «Таврія», «Копійка», планується відкриття позиції в мережах NOVUS, FOZZY, «Велика Кишеня».

Довідка:

Група компаній «Овостар Юніон» — вертикально інтегрована публічна холдингова компанія. У 2019 році на її птахофабриках було зібрано 1,59 млрд яєць, а поголів’я курей-несучок становило 6,7 млн. Виробництво сертифіковане за ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 (HACCP) і FSSC 22000. Продукція «Овостар Юніон» користується попитом серед споживачів 55 країн світу, з 2015 року експортується в Європейський Союз. З 2011 року акції «Овостар Юніон» котируються на Варшавській фондовій біржі.


Залишити коментар