Ср. 24 Квітня 2024

У Раді зареєстрували законопроект щодо детінізації агросектору

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3131 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції».

Про це повідомляється на офіційному сайті ВРУ.

Ініціатори законопроекту: Микола Сольський, Олег Тарасов, Давид Арахамія, Сергій Бунін, Олександр Гайду та інші. Наразі документ передано на розгляд керівництву. Текст законопроєкту на сайті поки відсутній.

Нагадаємо, у парламенті пропонують законопроєкт, який спростить ввезення агрохімії з ЄС. Законопроект №2289 авторства Олега Тарасова і групи депутатів пропонує спростити порядок завезення пестицидів та хімікатів для дослідницьких цілей.

Зазначається, що прийняття цього законопроекту забезпечить українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин, що дозволить збільшити врожайність сільськогосподарських культур, зберегти вирощений урожай, покращити його якість і безпечність, а також утримати на світовому ринку продовольства передові позиції стабільного постачальника сільськогосподарської продукції.


Залишити коментар