В Україні зменшиться виробництво сиру
Виробляти сир стає затратно. Фото з відкритих джерел.
У вересні, попри зростання цін, українські сировари ще втримали рівень продажів. Проте вже у жовтні очікується зростання імпорту сиру з Європи, де ціни стрімко знижуються.
Про це пише Украгроконсалт.
Це робить європейський продукт привабливим як для торговельних мереж, так і для дрібних гравців, які можуть імпортувати сири, фасувати й продавати з прибутком. На фоні дешевшого імпорту українським виробникам буде складніше конкурувати. Вітчизняний сир дорожчий і дистриб’ютори дедалі частіше обирають вигідніші варіанти.
Очікується, що восени імпорт зростатиме, а виробництво українського сиру — скорочуватиметься. Натомість виробники сирних продуктів та плавленого сиру залишаються активними: на ці сегменти зростає як внутрішній, так і експортний попит.

Залишити коментар