Фермери ризикують втратити моркву через шкідника
Морквяна муха псує товарність овочів в Україні.
Морквяна муха. Фото з відкритих джерел.
Деякі українські фермери не звертають уваги на поширення морквяної мухи, яка шкодить врожаю і знижує товарність овочів. Про це у статті для журналу «Плантатор» написав Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування, повідомляє Agro Times.
За словами Ігоря Дидіва, через морквяну муху овочі можуть втратити якість і не відповідати вимогам ринку. Особливо це стосується продукції, яку постачають до торгових мереж.
«Звісно, підхід до контролю посівів завжди має бути індивідуальним, але у тій чи іншій мірі починаючи з «фази олівця» важливо двічі, а то й навіть тричі застосовувати інсектицид проти цього шкідника, аби не ставити під загрозу товарність продукції, особливо, якщо ви плануєте продавати урожай до мереж супермаркетів», – зазначив він.
Фахівець наголошує, що важливо не лише боротися зі шкідниками, але й забезпечити захист моркви від хвороб протягом сезону.
«Так само і від хвороб треба захистити моркву чотири, а той п’ять разів за сезон, особливо ту, яка передбачається для тривалого зберігання», – додав Ігор Дидів.

Залишити коментар