Пісні оладки з яблуками та медом
Фото з відкритих джерел.
Ці пухкі та ароматні оладки – справжня знахідка для тих, хто хоче потішити себе смачною випічкою без зайвих клопотів. Вони готуються без молока та яєць, проте залишаються нижніми та повітряними. Соковиті шматочки яблука дають легку кислинку. Ідеальний варіант для сімейного сніданку або затишного чаювання!
Інгредієнти:
картопляний відвар – 300 мл;
цукор – 3 ч. л.
олія в тісто – 2 ст. л.;
дріжджі свіжі – 15-20 гр.;
борошно – 2 склянки;
яблука – 2 шт.;
мед – за смаком.
Спосіб приготування:
Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні кубики. В теплий картопляний відвар, краще з невеликою кількістю розвареної картоплі, додаємо 1 ч. л. цукру і розчиняємо дріжджі.
Після цього додаємо 2 ст. л. олії, залишок цукру і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти як густа сметана. Вмішуємо яблука. Накриваємо ємність з тістом і ставимо в тепле місце на 15-20 хвилин для підйому.
Для першої партії оладок сковороду змащуємо олією. Інші випікаємо на сухій сковороді.

Залишити коментар