Рецепт пісного морквяного пирога
Пісний морквяний пиріг — це легкий і пухкий десерт, для приготування якого не потрібно яєць, вершкового масла та молока. Для інтенсивнішого смаку та яскравішого аромату приправ його апельсиновим соком і ваніллю. Також можна додати какао-порошок, родзинки, подрібнений фундук і присмачити все корицею, кардамоном або тертою апельсиновою цедрою.
Інгредієнти:
250 г пшеничного борошна,
100 г мигдалевого борошна або меленого мигдалю,
150 г очищеної моркви,
120 г коричневого цукру,
200 г апельсинового соку,
180 г води,
100 г соняшникової олії,
1 ч. л. ванільного цукру,
16 г розпушувача,
цукрова пудра до смаку,
1 дрібка солі.
Спосіб приготування:
Моркву почисть, наріж шматочками та збий у чаші блендера, потім влий апельсиновий сік, олію та воду, збиваючи перед кожним наступним інгредієнтом, поки не отримаєш кремову суміш.
У великій мисці змішай пшеничне борошно, ваніль, дрібка солі та розпушувач. Додай цукор, а потім мигдалеве борошно. Змішай усі сухі інгредієнти.
Тепер влий морквяну суміш в миску з сухими інгредієнтами, перемішай, поки не отримаєш однорідну суміш.
Вилий суміш у форму діаметром 20-22 см, застелену папером для випічки, і випікай в розігрітій до 170 градусів духовці 50 хвилин. Перевір готовність зубочисткою.
Коли час приготування мине, вийми пиріг з духовки та дай йому охолонути. Посип його зверху невеликою кількістю цукрової пудри. Смачного!
Залишити коментар