Харчування і діабет: як підтримувати баланс
При цукровому діабеті харчування є найважливішою складовою лікування. Приймати їжу потрібно 5-6 разів на день невеликими порціями – це допоможе уникнути стрибків рівня цукру. Харчуватися краще в один і той же час, а суворі дієти та голодування протипоказані.
Що можна, що не можна
Страви при діабеті дозволені тушковані, запечені, відварені або на парі. Цілком потрібно виключити цукор, мед, кондитерські вироби, варення, хлібобулочні вироби з білого борошна, обмежити вживання тваринних жирів.
А клітковини в їжі має бути багато, тому що такі вуглеводи повільніше засвоюються і різко не підвищують цукор в крові.
Приблизне меню на день при цукровому діабеті
-
- Сніданок: гречана каша на воді, печене яблуко, несолодкий чай.
- Другий сніданок: сирники із нежирного сиру, відвар шипшини.
- Обід: рибний суп, парова котлета з овочами, кисіль.
- Полудень: фруктовий салат із несолодких плодів.
- Вечеря: ледачі голубці, несолодкий чай.
Залишити коментар