Сб. 21 Грудня 2024

Рецепт картопляних паличок

Фото: "Сімʼя і дім".

Картопляні палички – смакота, якої хочеться ще і ще, тому спробуйте і почастуйте ними рідних.

Інгредієнти:

300 г картоплі,

350 г молока,

5 г сухих дріжджів,

1 ч. ложка цукру,

2 ч. ложки солі,

4 зубці часнику,

0,5 ч. ложки солодкої паприки,

зелень за смаком,

600-700 г борошна,

олія для смаження.

Спосіб приготування:

Відварити картоплю (зі шкіркою), почистити ще теплу і пом’яти, щоб не було грудочок, утворилися однорідна картопляна маса.
Підігріти молоко, щоб було такої температури, як картопля, але не гаряче.
У картоплю вилити молоко і добре розмішати (маса має бути трішки тепла). Після того додати дріжджі, цукор, сіль, паприку, зелень і часник і яйце, все добре вимішати.
Тоді додати половину борошна і вимішати, поставити у тепле місце на 40 хв, щоб підійшло. Коли підійде, додати решту борошна і добре вимішати, тісто має бути м’яке.
Тісто накласти у кондитерський мішок (одноразовий), відрізати 2 см. В невелику каструлю влити олію, приблизно 0,5 л, розігріти. Тоді в добре розігріту олію кондитерським мішком витискати смужки тіста довжиною 4-5 см і обрізати кухонними ножицями, зробити приблизно 10 шт. Кожну порцію паличок смажити 4-5 хв до золотистого кольору. Готові палички смакують із соусом зі сметани з зеленню і часником.

Залишити коментар