Сб. 26 Жовтня 2024

В Україні запрацював електронний сервіс єТваринництво

Фото з відкритих джерел.

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило новий сервіс для аграріїв єТваринництво. Про це пресслужба міністерства повідомила на офіційній сторінці у Facebook.

Можливості сервісу єТваринництво

Новий сервіс єТваринництво запрацював 10 жовтня. Він являє собою електронний портал з реєстрами суб’єктів племінної справи у тваринництві та селекційних досягнень у тваринництві. Портал створений для переведення публічних послуг у сфері тваринництва в електронну форму і має на меті значною мірою спростити для тваринників процедури, що стосуються племінної справи та селекції.

Зокрема, Державний реєстр суб’єктів племінної справи у тваринництві переводить в електронний формат процедури присвоєння статусів суб’єкта племінної справи у тваринництві. Серед них:

  • подання заяв, їх розгляд та ухвалення рішення про присвоєння, а також зміну чи позбавлення відповідних статусів;
  • внесення відомостей до даного Реєстру;
  • формування суб’єктами племінної справи у тваринництві Витягу про реєстрацію племінного стада в Реєстрі.

Державний реєстр селекційних досягнень у тваринництві передбачає проведення в електронному форматі процедури апробації, реєстрації селекційних досягнень у тваринництві (виведення нової породи, типу, лінії та інше), а також реєстрацію нових імпортованих порід всіх видів сільськогосподарських тварин. На порталі відбуватиметься:

  • подання заявок авторами та оригінаторами, їх розгляд та ухвалення рішення про проведення апробації селекційних досягнень у тваринництві;
  • реєстрація вітчизняних селекційних досягнень;
  • реєстрація порід тварин, вперше ввезених за імпортом;
  • внесення відомостей до цього Реєстру;
  • формування авторами та оригінаторами Витягу про реєстрацію селекційного досягнення в Реєстрі.

   Як скористатися новим сервісом

Інфографіка із зображенням людини з планшетом і написаом Мінагрополітики запускає новий сервіс єТваринництво.

Щоб отримати перелічені послуги, потрібно подати електронну заяву на сайті Мінагрополітики у розділі єТваринництво і внести відомості до потрібного реєстру.

– єТваринництво – це про спрощення процедур, прозорість рішень та вільний допуск до загального переліку порід всіх видів сільськогосподарських тварин, що зареєстровані на території України, – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

Новий електронний сервіс запущений Міністерством аграрної політики та продовольства України у партнерстві з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки Фонду Східна Європа в межах проєктів DIGITAL UA HUB, що впроваджуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки уряду Німеччини.

В Україні завершуть збирання бавовника з тестових плантацій


Залишити коментар