Вт. 22 Жовтня 2024

Цибуля в Іспанії почала дешевшати

ціни на цибулю

Фото з відкритих джерел.

Посівні площі під цибулею в Іспанії збільшилися майже на 20%, урожайність також значно зросла порівняно з минулим сезоном. Однак відсутність активного попиту з боку експортних напрямів через високе виробництво в решті Європи призвела до різкого падіння цін на іспанську цибулю.

Про це пише Fresh Plaza.

«У липні на ринку вже був надлишок пропозиції. Ми думали, що баланс буде відновлений із середини серпня, але насправді ціни все ще надто низькі», – каже директор Procecam, Асоціації виробників цибулі Кастилії та Ла-Манчі Луїс Фернандо Рубіо.

За словами представника Procecam, багато виробників, які почали вирощувати цибулю цього року, зробили це вільно, без контрактів на постачання з трейдерами чи імпортерами, а також без пакувальних потужностей, щоб мати можливість зібрати врожай у потрібний час, що призвело до ранньої та незапланованої прибирання.

«Більшість покупців не поспішають постачати собі іспанську цибулю, тому що в Європі було досить велике виробництво, і, крім того, на вільному ринку є велика пропозиція, тож ціни значно впали. Ситуація складна, але, на щастя, у нас великий відсоток висококаліберних сортів, які, як ми сподіваємось, і надалі добре продаватимуться, оскільки ми єдині в Європі, хто може їх запропонувати», – каже директор Procecam.

У світі скорочується виробництва вина


Залишити коментар