Пн. 14 Жовтня 2024

Україна та Угорщина планують створити аграрно-індустріальний хаб на спільному кордоні

співпраці

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль провів робочу зустріч з Міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надєм під час візиту до Угорщини. Основна тема обговорення стосувалася зміцнення співпраці між аграрними секторами двох країн. Обидва міністри висловили зацікавленість у довгостроковому партнерстві, що сприятиме розвитку агросекторів обох держав.

Горизонтальні зв’язки між аграріями

Під час зустрічі Віталій Коваль наголосив на необхідності налагодження міцних горизонтальних зв’язків між українськими та угорськими фермерами та асоціаціями. На його думку, це стане основою для розвитку взаємної довіри, що дозволить знайти нові можливості для економічного зростання. Він підкреслив, що спільний бізнес між підприємствами двох країн зближує їх економіки та відкриває нові ринки.

Протидія дезінформації та аграрно-індустріальний хаб

Серед інших важливих питань, міністри обговорили боротьбу з дезінформацією щодо якості української продукції. Коваль зазначив, що українська агропродукція має потенціал зміцнити аграрний комплекс Європи після вступу України до ЄС, і угорські партнери це добре розуміють.

Також була розглянута ініціатива відкриття спільного аграрно-індустріального хабу на українсько-угорському кордоні. Його мета — забезпечення переробки, перевалки та фасування продукції, яка експортується з України. Міністри почали роботу над дорожньою картою для реалізації цього проєкту.

Подальші кроки

Коваль наголосив на тому, що є багато напрямів для подальшої співпраці з угорською стороною, зокрема розвиток спільних агропроєктів, що дозволять обом країнам розвивати свої економіки. Він подякував Іштвану Надю за конструктивний діалог та готовність підтримувати Україну.

Як українцям отримати 10 800 грн від ЮНІСЕФ

Як українцям отримати 10 800 грн від ЮНІСЕФ


Залишити коментар