Пн. 14 Жовтня 2024

Грибникам у Польщі загрожує штраф у розмірі 5000 злотих

Фото з відкритих джерел.

Грибний сезон у Польщі у самому розпалі. Проте будьте обережні, бо через порушення певних правил можна заплатити чималий штраф.

Восени грибники рушають до лісів за здобиччю. Для деяких це не лише хобі, а й можливість зробити запаси смачних лісових дарів. Однак варто пам’ятати про певні обмеження під час збирання грибів, порушення яких може мати неприємні фінансові наслідки.

По-перше, у польських лісах є понад 200 видів грибів, що знаходяться під охороною. Відповідно збирати їх категорично заборонено. За нехтування забороною загрожує штраф.

По-друге, важливо правильно обрати місце для збору грибів. Польське законодавство забороняє займатися цією справою в національних парках чи природних заповідниках, на територіях, що є військовими об’єктами, дослідницьких угіддях, пасовиськах, у лісах з рослинністю нижче 4 метрів, біля витоків річок та струмків.

Важливо, перед походом по гриби слід перевірити, чи не заборонено заходити в нього. Ця інформація міститься на офіційних сайтах лісництв.

Якщо служби спіймають грибників за збиранням охоронюваних видів або в місці, де збирати гриби заборонено, випише штраф, який зазвичай не перевищує кількох сотень злотих. А якщо справа дійде до суду, то штраф може сягнути 5000 злотих.

В Іспанії стартував сезон хурми неочікувано рано


Залишити коментар