Пн. 14 Жовтня 2024

Американський пиріг з гарбуза готують з двох частин

Фото з відкритих джерел.

Головний секрет традиційного американського пирога в тому, що тіста в ньому зовсім мало, зате повітряної начинки — багато, приблизно в 6 разів більше основи.

Інгредієнти:

Для тіста:

1 1/4 склянки борошна,

110 г вершкового масла,

2 ч. л. цукру,

1/2 ч. л. солі,

6 ст. л. крижаної води.

Для начинки:

2,5 ст. пюре із запеченого мускатного гарбуза (приблизно із 750 г сирого),

300 мл сметани,

2/3 скл. цукру,

2 яйця,

1 яєчний жовток,

1 ч. л. лимонної цедри,

1/2 ч. л. меленої кориці,

1/4 ч. л. меленого імбиру,

по 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха, меленої гвоздики і меленого кардамону,

1/2 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

Масло нарізати кубиками і на 20-30 хвилин поставити до морозилки. Змішати борошно із сіллю і цукром, додати заморожене масло і ретельно вимішати, поступово додаючи воду.

Тісто готове, якщо під час натискання воно злипається, а не розсипається. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити на годину на холод.

У великій мисці збити яйця і жовток, додати цукор, сіль, лимонну цедру і всі спеції. Додати по черзі гарбузове пюре і сметану, кожен раз гарненько все збиваючи.

Розкачати тісто в коло або прямокутник, що перевищують розміри форми. Викласти тісто до форми, з надлишків сформувати бортики висотою в 5 см.

Вилити на тісто начинку, зайве тісто обрізати і поставити форму до розігрітої до 220°С духовки на чверть години. Зменшити температуру до 180°С і пекти пиріг ще 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити, а після охолодити в холодильнику.

 


Залишити коментар