Пн. 14 Жовтня 2024

На Одещині зібрали врожай рідкісного горіха

На сільгосппідприємстві «Nuts-2012» завершили збір врожаю волоського горіха сорту «Інтер», який вивів селекціонер з Ізмаїльщини Олександр Пономаренко.

Про це повідомляється на сайті Південь сьогодні.

«Це унікальний сорт, аналогів якого немає у світі. Унікальність в партенокарпія, викидає плоди без запилення, який повністю несе генетику дерева і весь потенціал реалізує в плодах», — каже селекціонер.

За словами Олександра Пономаренка, сорт Інтер є єдиним сортом волоського горіха, у якого немає вуглеводів, тобто фруктози та глюкози. Якщо у звичайному горіхові від 29-24% вуглеводи. то в цьому сорті їх немає.

«Люди, у кого підвищений цукор, можуть спокійно вживати його в необмежених кількостях. З’ївши три горіха, кожен може перевірити свій цукор: через 30 хвилин він знизиться на одиницю, через годину — на 2 одиниці».

З одного дерева отримали 40 кг горіхів. Вихід ядра у Інтера в сухому вигляді близько 30 г, це 46% загальної ваги, що є гарним показником для великоплідних горіхів. У Вінницькій області, де землі більш родючі, вага ядра досягає 40 г. Інтер прекрасно плодоносить при схемі посадки 6х8, на одному

На 1 гектарі можна висадити близько 180 дерев та отримати врожайність близько 5 тонн з восьмирічного саду. Така врожайність перекриває всі відомі світові сорти волоського горіха. Наразі промислових плантацій волоського горіху сорту Інтер ще немає. Тому ФГ «Натс-2012» реалізує врожай невеличкими партіями у межах країни.

Оптові ціни на малину бʼють рекорди


Залишити коментар