Нд. 22 Грудня 2024

В абрикосовий лікер додають ваніль, – рецепт

абрикосовий лікер

Фото з відкритих джерел.

Чим довше цей лікер стоїть, тим кращим та насиченішим стає його смак. Тож заготуйте смакоти на весь рік!

Інгредієнти:

1 л горілки,

300 г абрикосів,

200 г цукру,

200 мл води,

ваніль.

Спосіб приготування:

Абрикоси промити, очистити від кісточок, залити горілкою, додати ваніль і залишити на 12 днів.

Приготувати цукровий сироп (залити цукор водою, варити до розчинення цукру), охолодити.

Абрикоси в настоянці злегка пом’яти, щоб віддали більше соку, процідити через складену вчетверо марлю, рідину змішати з сиропом. Поставити в холодильник, дати настоятися упродовж місяця.

Час від часу збовтувати. Але чим довше стоїть, тим кращим стає. Виходить приблизно 1,5 л лікеру.


Залишити коментар