Вт. 30 Квітня 2024

Член аграрного комітету увійшов до ТОП-кнопкодавів 2019 року

Журналісти Громадського руху Чесно склали ТОП-кнопкодавів, до якого увійшов член аграрного комітету, предстанвник Рівненщини Сергій Литвиненко («Слуга народу»). Про це повідомляє сайт Громадський рух Чесно.

Згідно з інформацією, у 2019 році щонайменше 15-ть депутатів кнопкодавили понад 45-ть разів під час роботи Верховної Ради 9-го скликання.

Так званих кнопкодавів було зафіксовано під час голосувань щодо восьми законопроектів, а також процедурних рішень та під час реєстрації на пленарних засіданнях.

Лише 18-го грудня вдалося зафіксувати аж 20-ть фактів кнопкодавства. Попри усі розмови та ведення розмов про ганебність такого вчинку, депутати продовжуть робити своє і надалі.

Найбільшими порушниками виявилися представники фракції «Опозиційна платформа — за життя» – 27 їхніх нардепів виявилися порушниками. Також чотири нардепи-мажоритарники новоствореної депутатської групи «Довіра» кнопкодавили 8 разів. Однак це далеко не весь перерахунок політичних сил, які попри усі домовленості та обіцянки та продовжували робити своє, – ідеться в повідомленні.

Ініціатори проекту нагадали, що ст. 84 Конституції України зобов’язує народних депутатів України голосувати особисто. Проте до ухвалення закону №2148 чинне законодавство не передбачало жодних санкцій для депутатів за порушення цієї норми.


Залишити коментар