ТОП-3 продуктів, яких найбільше виробляють в Україні
У 2020 році Україна виробила та поставила на експорт чимало продуктів харчування, передає УНН із посиланням на інфографічний довідник “Агробізнес України”.
Так, найбільшим було виробництво соняшникової олії — 5 913 тис. т.
На другому місці — виробництво борошна — 1 624 тис. т.
Замикають трійку лідерів виробники м’яса птиці із показником у 1 405 тис. тон.
Також, Україна виробила чимало шоколаду та кондитерських виробів (438 тис. т), свинини (697 тис. т), сирів (197 тис. т).
Примітно, що експорт соняшникової олії торік склав 5 245 тис. т, експорт борошна — 223 тис. т, експорт м’яса птиці — 431 тис. т.
Залишити коментар