Як приготувати фаршировану картоплю в духовці
Фото з відкритих джерел
Фарширована картопля — це універсальна страва, у якій запечена картопля наповнюється ароматною начинкою. Начинка може бути різною — з м’ясом, овочами, грибами чи сиром. Така страва стане чудовою основною на обід або вечерю і легко підлаштується під твої смакові вподобання.
Інгредієнти на 4 порції:
-
Картопля — 4 великі штуки
-
Фарш (курячий, яловичий або змішаний) — 200 г
-
Цибуля — 1 шт.
-
Часник — 2 зубчики
-
Морква — 1 шт.
-
Твердий сир — 50 г
-
Сіль, перець — за смаком
-
Олія — 1 ст. л.
-
Зелень (петрушка, кріп) — 2 ст. л.
Приготування:
-
Помий і почисть картоплю. Зріж верхівку, щоб утворилася “кришечка”. Акуратно вийми середину ложкою, залишаючи дно та стінки завтовшки приблизно 1 см.
-
Дрібно наріж цибулю та моркву, часник подрібни. Фарш приправ сіллю й перцем.
-
На сковороді розігрій олію. Обсмаж цибулю з морквою 3–4 хвилини. Додай часник і фарш, обсмажуй ще 5–7 хвилин до готовності.
-
Наповни картоплю начинкою, зверху посип тертим сиром.
-
Виклади картоплю на деко, накрий фольгою й запікай у розігрітій до 180 °C духовці 30 хвилин. Потім зніми фольгу й запікай ще 10 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.

Залишити коментар