Як приготувати смачні сосиски в тісті

Сосиски в тісті

Фото з мережі.

Сосиски в тісті – проста й водночас ситна страва, яка добре підходить і для перекусу, і для сімейної вечері. Класичний рецепт з дріжджовим тістом дозволяє приготувати цю випічку навіть початківцям. Ситні сосиски в тісті гарантовано вийдуть з першого разу.

Для приготування знадобляться:

  • сосиски – 10 шт.;
  • борошно – 400 г;
  • вода – 250 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль – 0,5 чайн. л.;
  • цукор – 1,5 стол. л.;
  • яйце – 1 шт.

Приготування тіста

Спочатку роблять опару: у теплу воду додають цукор, дві ложки борошна і дріжджі. Суміш залишають на 15 хвилин у теплому місці, поки на поверхні не з’явиться піна.
У підготовлену опару всипають решту борошна, додають розтоплене вершкове масло і сіль. Тісто вимішують руками приблизно 10 хвилин, поки воно стане м’яким та однорідним. Потім накривають рушником і залишають підніматися на одну годину.

Формування і випікання

Готове тісто ділять на дві частини та розкачують у тонкі пласти. Нарізають смужками завширшки приблизно 5 см. Кожну сосиску обмотують тістом по спіралі й викладають на деко з пергаментом. Перед випіканням вироби змащують збитим яйцем і залишають ще на 15 хвилин. Випікають у духовці 20 хвилин при температурі 200°.

Смачного!

Читайте також, як приготувати соковиті курячі котлети з сиром.


Залишити коментар