Рецепт фаршированих перців з томатами, сиром та булгуром
Фото з мережі.
Фаршировані перці – класична страва, яку можна приготувати в новому варіанті з булгуром, томатами та сиром. Цей рецепт оновлює звичний смак, не ускладнюючи сам процес приготування.
Для приготування страви знадобиться:
- солодкий перець – 2-3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- фарш – 200 г
- протерті томати – 150 мл
- відварений булгур – 100 г
- сир – за бажанням
- спеції: хмелі-сунелі, паприка, сіль
Покроковий рецепт
Солодкі перці потрібно ретельно вимити та обсушити. Потім розрізати їх навпіл, вийняти насіння і ще раз промити.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на великій тертці. На сковороді розігріти олію, спочатку обсмажити цибулю до м’якості, потім додати моркву й смажити ще 5 хвилин.
До овочів покласти фарш і смажити 10 хвилин. Потім додати протерті томати, спеції, все перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.
Далі ввести у суміш відварений булгур, перемішати начинку до однорідності.
Половинки перців викласти у форму для запікання, наповнити начинкою і запікати у духовці при температурі 180°C протягом 20 хвилин. Після цього посипати сиром і залишити в духовці ще на 10 хвилин.
Перед подачею страві дати трохи охолонути. Також можна присипати улюбленою зеленню.
Смакуйте на здоров’я!
Читайте також: Рецепт відбивних з кабачків.

Залишити коментар