Рецепт фаршированих перців з томатами, сиром та булгуром

фаршировані перці

Фото з мережі.

Фаршировані перці – класична страва, яку можна приготувати в новому варіанті з булгуром, томатами та сиром. Цей рецепт оновлює звичний смак, не ускладнюючи сам процес приготування.

Для приготування страви знадобиться:

  • солодкий перець – 2-3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • фарш – 200 г
  • протерті томати – 150 мл
  • відварений булгур – 100 г
  • сир – за бажанням
  • спеції: хмелі-сунелі, паприка, сіль

Покроковий рецепт

Солодкі перці потрібно ретельно вимити та обсушити. Потім розрізати їх навпіл, вийняти насіння і ще раз промити.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на великій тертці. На сковороді розігріти олію, спочатку обсмажити цибулю до м’якості, потім додати моркву й смажити ще 5 хвилин.

До овочів покласти фарш і смажити 10 хвилин. Потім додати протерті томати, спеції, все перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

Далі ввести у суміш відварений булгур, перемішати начинку до однорідності.

Половинки перців викласти у форму для запікання, наповнити начинкою і запікати у духовці при температурі 180°C протягом 20 хвилин. Після цього посипати сиром і залишити в духовці ще на 10 хвилин.

Перед подачею страві дати трохи охолонути. Також можна присипати улюбленою зеленню.

Смакуйте на здоров’я!

Читайте також: Рецепт відбивних з кабачків.

Рецепт відбивних з кабачків


Залишити коментар