П’ять рецептів салатів з авокадо

салатів з авокадо

Авокадо – популярний продукт серед тих, хто слідкує за харчуванням. Попри те, що фрукт досить калорійний, дієтологи рекомендують його у раціоні, бо він містить корисні жири й не має холестерину. Видання ЧАС ДІЙ опублікувало добірку з п’яти простих і поживних салатів з авокадо.

Салат з авокадо та малосольною сьомгою

Інгредієнти:

  • 200 г малосольної сьомги
  • 1 авокадо
  • 100 г болгарського перцю
  • 100 г свіжого огірка
  • 30 г червоної цибулі
  • 200 г салатного міксу
  • 10 г кунжутного насіння

Для заправки:

  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. меду

Для маринування цибулі:

  • 0,5 ч. л. яблучного оцту
  • дрібка солі та цукру

Приготування:

Маринуємо тонко нарізану цибулю в оцті з сіллю та цукром. Огірок, перець і авокадо нарізаємо смужками або скибками. Листя салату рвемо руками. Сьомгу ріжемо тонко, кунжут обсмажуємо на сухій сковорідці. Для соусу змішуємо соєвий соус, олію, гірчицю і мед.
У мисці змішуємо листя, овочі та цибулю, додаємо трохи соусу. На тарілці викладаємо шарами овочеву суміш, сьомгу й авокадо. Поливаємо рештою соусу, посипаємо кунжутом.

Салат з авокадо та яйцями

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1 авокадо
  • 0,5 червоної цибулі
  • кілька пір’їн зеленої цибулі
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

Яйця відварити, охолодити, порізати крупно. Авокадо та цибулю – дрібними кубиками. Додаємо зелень, майонез, лимонний сік, сіль і перець. Перемішуємо.

Салат з моцарелою у човниках з авокадо

Інгредієнти:

  • 2 авокадо
  • 3 помідори черрі
  • 80 г моцарели
  • 1–2 ч. л. оливкової олії
  • сіль, перець, «Італійські трави»
  • кілька гілочок базиліка
  • трохи бальзамічного соусу (за бажанням)

Приготування:

Авокадо розрізати навпіл, трохи вишкребти м’якоті. М’якоть нарізати кубиками. Додати розрізані помідори та моцарелу. Заправити олією, спеціями. Суміш викласти у половинки авокадо. Прикрасити базиліком. Можна додати бальзамічний соус.

Салат з виноградом, руколою та козячим сиром

Інгредієнти:

  • 1 авокадо
  • 0,5 червоної цибулі
  • 350 г винограду без кісточок
  • 2 пучки руколи
  • 80 г козячого сиру
  • жменя волоських горіхів

Для заправки:

  • 80 мл оливкової олії
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. меду
  • сіль, перець

Приготування:

Авокадо, виноград і цибулю нарізати. Додати руколи, сир і подрібнені горіхи. Змішати інгредієнти для соусу, полити салат і перемішати.

Салат з авокадо, ківі та гранатом

Інгредієнти:

  • 4 ківі
  • 1 авокадо
  • кілька пір’їв зеленої цибулі
  • кілька гілочок петрушки
  • 0,25 гострого перцю
  • жменя зерен граната
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • сіль, перець

Приготування:

Фрукти нарізати кубиками. Подрібнити зелень та перець (за бажанням змінити кількість). Додати гранат, приправити й перемішати.

Смакуйте на здоров’я!

Спробуйте також: Рецепт салату “Олів’є” з грибами без майонезу.


Залишити коментар