П’ять рецептів салатів з авокадо
Авокадо – популярний продукт серед тих, хто слідкує за харчуванням. Попри те, що фрукт досить калорійний, дієтологи рекомендують його у раціоні, бо він містить корисні жири й не має холестерину. Видання ЧАС ДІЙ опублікувало добірку з п’яти простих і поживних салатів з авокадо.
Салат з авокадо та малосольною сьомгою
Інгредієнти:
- 200 г малосольної сьомги
- 1 авокадо
- 100 г болгарського перцю
- 100 г свіжого огірка
- 30 г червоної цибулі
- 200 г салатного міксу
- 10 г кунжутного насіння
Для заправки:
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. меду
Для маринування цибулі:
- 0,5 ч. л. яблучного оцту
- дрібка солі та цукру
Приготування:
Маринуємо тонко нарізану цибулю в оцті з сіллю та цукром. Огірок, перець і авокадо нарізаємо смужками або скибками. Листя салату рвемо руками. Сьомгу ріжемо тонко, кунжут обсмажуємо на сухій сковорідці. Для соусу змішуємо соєвий соус, олію, гірчицю і мед.
У мисці змішуємо листя, овочі та цибулю, додаємо трохи соусу. На тарілці викладаємо шарами овочеву суміш, сьомгу й авокадо. Поливаємо рештою соусу, посипаємо кунжутом.
Салат з авокадо та яйцями
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1 авокадо
- 0,5 червоної цибулі
- кілька пір’їн зеленої цибулі
- кілька гілочок петрушки
- 2 ст. л. майонезу
- 1 ч. л. лимонного соку
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
Яйця відварити, охолодити, порізати крупно. Авокадо та цибулю – дрібними кубиками. Додаємо зелень, майонез, лимонний сік, сіль і перець. Перемішуємо.
Салат з моцарелою у човниках з авокадо
Інгредієнти:
- 2 авокадо
- 3 помідори черрі
- 80 г моцарели
- 1–2 ч. л. оливкової олії
- сіль, перець, «Італійські трави»
- кілька гілочок базиліка
- трохи бальзамічного соусу (за бажанням)
Приготування:
Авокадо розрізати навпіл, трохи вишкребти м’якоті. М’якоть нарізати кубиками. Додати розрізані помідори та моцарелу. Заправити олією, спеціями. Суміш викласти у половинки авокадо. Прикрасити базиліком. Можна додати бальзамічний соус.
Салат з виноградом, руколою та козячим сиром
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 0,5 червоної цибулі
- 350 г винограду без кісточок
- 2 пучки руколи
- 80 г козячого сиру
- жменя волоських горіхів
Для заправки:
- 80 мл оливкової олії
- 3 ст. л. бальзамічного оцту
- 2 ст. л. меду
- сіль, перець
Приготування:
Авокадо, виноград і цибулю нарізати. Додати руколи, сир і подрібнені горіхи. Змішати інгредієнти для соусу, полити салат і перемішати.
Салат з авокадо, ківі та гранатом
Інгредієнти:
- 4 ківі
- 1 авокадо
- кілька пір’їв зеленої цибулі
- кілька гілочок петрушки
- 0,25 гострого перцю
- жменя зерен граната
- 1 ч. л. оливкової олії
- сіль, перець
Приготування:
Фрукти нарізати кубиками. Подрібнити зелень та перець (за бажанням змінити кількість). Додати гранат, приправити й перемішати.
Смакуйте на здоров’я!
Спробуйте також: Рецепт салату “Олів’є” з грибами без майонезу.

Залишити коментар